Fondens formål

Fonden Pindstrup Centrets formål

Formål der giver mening

Fonden Pindstrup Centret blev stiftet i 1971 under protektion af H.K.H Prinsesse Benedikte med det formål at fremme fælleskabet mellem handicappede og ikke-handicappede børn og voksne.

Pindstrup Centret, et handicapvenligt multicenter med adgang til grønne områder og det første center i rækken af flere med samme formål, stod klar i 1977 i byen Pindstrup på Djursland.

H.K.H. Prinsesse Benedikte indviede centret med ordene ”Centret er i hele sin udformning skabt til formålet: at lade børn og unge mødes i forskellige aktivitets- og samværsformer og herigennem opleve, at et eller andet handicap hos et medmenneske egentlig ikke er nogen hindring for, at man kan have det rart sammen”.

Fonden udmønter bl.a. sit formål ved at arrangere ferielejre for børn i skolernes vinter-, sommer og efterårsferie. Læs meget mere om de kendte ferielejre for børn på familienet.dk

Respekt for det enkelte menneske

For år tilbage var det at være handicappet eller invalid forbundet med sygdom og skam. Børn og unge, der ikke levede op til ”normen”, blev gemt væk og sendt på institutioner.

I dag er der i langt højere grad respekt omkring det enkelte menneske – når vi taler i Danmark – og udtrykket handicappede mennesker erstattes i højere grad af udtrykket mennesker med funktionsnedsættelser. Det er ligeledes også helt naturligt i dag, at bygninger og offentlige områder etableres med fuld tilgængelighed for bl.a. kørestolsbrugere.

Fællesskab mellem generationer

Fonden Pindstrup Centrets tre centre, Brogaarden, Pindstrup Centret og Bymose Hegn, har igennem de snart 50 år, som fonden har eksisteret, budt velkommen til mere end 900.000 gæster – handicappede såvel som ikke-handicappede. Fondens formål fokuserede i starten på børn og unge, men i dag er fokus på både børn og voksne og fællesskabet mellem generationer.

Udviklingen er i fuld gang og indenfor de næste år vil Brogaarden blive beriget med endnu et fællesskabsinitiativ, når der opføres et Seinor Resort og 50 nye ældreboliger på Brogaardens område med henblik på at integrere beboerne i centrets hverdag og aktiviteter.

Læs mere om historien bag Fonden Pindstrup Centrets tilblivelse og ideen med et handicapvenligt multicenter under Brogaardens historie

God Fondsledelse er lovpligtigt

Fonden Pindstrup Centrets har redegjort for god fondsledelse iht. lovpligtig redegørelse om god fondsledelse jf. årsregnskabslovens § 77 a. Redegørelsen er offentliggjort og tilgængelig på Brogaardens hjemmeside.*

Fonden Pindstrup Centrets redegørelse for god fondsledelse (pdf)

Kontakt os gerne

Ring til os på 6440 1700